♡ izzah ♡: TrenDRaya : Kurung Pahang berfabrik kapas bercekik lengan

Wednesday, August 4, 2010

TrenDRaya : Kurung Pahang berfabrik kapas bercekik lengan

Salam Dearies

rupa kurung pahang cotton
* pictures ihsan from GOOGLE
Sekarang sedang mood kemalasan nak blogging.Tapi hari ni bersemangat nak cakap pasal raya...Cet!Puasa pun tidak lagi dah nak raya.Mengada la kau!Heh,bukan nak cakap apa pun,cuma just nak share pasal trend baju raya yang saya nampak tuk tahun nih.Based on my estimation,lain orang,lain pendapat nya.

Nah!Saya nampak trend raya kali ni adalah more on cotton sut. Sut tu baju kurung la yang oii..Nama pun raya kan..Either baju kurung tradisional,kurung riau/pahang,kurung moden,or somehow kebaya..Bukan nak kata kain cotton tu latest fashion,but well..in trend la..


Pada saya,kurung cotton ni memang in sepanjang zaman.Dari nampak kekampungan terus berubah ke'vouge'kan bila pandai digayakan..Saya pun tak hengat berapa pasang dah sut kurung cotton saya kalau dikira dari kecik dulu.huhu...Cotton-holic nih!hehe..so,saya decide nak buat 

"Kurung Pahang Bercekik Lengan"

pola untuk kurung pahang
* pictures ihsan from GOOGLE

 ni pulak pola kurung pahang untuk baju raya saya..hiks!

kain pasang fabrik kapas untuk raya.Tak sentuh lagi (^_^)

Dulu kain cotton cantik2 macam ni susah nak dapat.Tapi sekarang melambak-lambak.Pergi jelah kat kedai kain,mesti ada.Hot okey!Tapi kain chiffon pon trendy,cuma saya tak berapa nak suka bila kena pakai inner or lining.Panas.Hee..

sedang menggedix fitting baju raya
* kain yang mak mentua bagi ni..sayang wehh!

Bagaimanakah fesyen cekik lengan??Bagai gambaran di atas.Sila lihat tang tangan saya yang cuba buat tanduk rusa tuh!Comel kan?kan?*perasaan betul!haha...Saya suka sebab ibu dah boleh buat fesyen cekik lengan getah.yeaaa!

haa..ni koleksi beju cekik lengan saya..suka??
cubalah buat.cantik tau~~

nak beli kain berfabrik kapas online?
pergi kat sini yaa ::>>>


4 comments:

Pinky Pixie said...

comelnya aksi dpan cermin.. hehe

IzzaH si pari pari said...

Pinky :

thanx!hee~~

::m!SS edURA hanUM:: said...

pasni leh ar order baju raya kat izzah =)

IzzaH si pari pari said...

edura :

yaarkk!
no la
saya tak pandai buat pon..
hak..hak..hak..