♡ izzah ♡: Uncle,Saya Dah Nak Jadik Bini Orang laa,,

Saturday, August 7, 2010

Uncle,Saya Dah Nak Jadik Bini Orang laa,,

Salam Dearies 

Tadi siang teman ibu pergi beli kain pasang.Katanya nak beli kain tuk bakal hantu menantu dia.Okey.Layankan je.Macam biasa,dah beli kain menantu mesti mak menantu pun nak sibuk2 jugak.Tak mahu kalah okey.Saya??Heh!Buat2 sombong la tak nak kain baru.Tapi dalam hati "ibuuu..please tengok kain ni,cantik and vogue kan kalau akak pakai??muahaaha!" Tapi bila ibu tanya,saya cakap "tak apa lah,bu.." Baik gila!bini siapa la nih!hehe. Saya memang macam tu.Jual mahal tak bertempat.Huhu.Tak apalah.Duit ibu pun bukan berkepok!Dah dapat apa yang dia nak,cukup bagi saya.(T_T) tahun lepas saya ada baju raya tuk ibu.Tapi tahun ni,ibu yang beli baju raya tuk saya.I'm useless again.huhuhu

Tengah duk melayan dukacita-tak-dapat-beli-baju-ibu,tiba2 dengar taukey kedai kain tu cakap kat ibu macam ni,

Uncle : u punya adik tak mahu beli baju ka?
Ibu : mana ada adik?
Uncle : tuu..bukan adik u ka?
Ibu : ini saya punya amoi la..saya sudah tua.anak sudah empat.Ceh!jujur gila ibu saya!
Uncle : ya ka??saya ingat ini adik u.u ketawa ketawa sama dia tak macam emak dengan anak.
Ibu : ni jelah anak perempuan saya,sebab tu dia rapat dengan saya..haiyoo
uncle : u sudah tua?umur berapa akak?tiba2 panggil akak pulak apek nih!
Ibu : sudah masuk 50 la taukey.
uncle : aiyoo..banyak muda la akak.sudah lima puluh tapi muka macam 30.Tipu betul la apek nih!

Okey.Saya pun tak nak mengalah,Nak menyampuk jugak.

saya : alaa uncle ni,mahu promote kain kat mak saya lagi la tu.orang bisnes memang suka puji2 customer.tiba2 jeles!apa barang.kahkah
uncle : emak u memang muda maa.emak dengan anak macam kawan.u sekolah ke sudah kija?memang uncle tu cakap kija ya.saya tak tipu.hee
saya : agak2 uncle saya sekolah ke kerja?
ibu : dah lama habis sekolah.u agak2 berapa umur dia?
uncle : dalam lapan belas sembilan belas,itu macam la.
saya : uncle,saya dah nak jadi bini orang.sudah mahu kahwin.
uncle : ayarkk!u berapa umur mahu kahwin?
saya : 24
uncle : dua puluh ampat??manyak muda sama macam emak la.
saya & ibu : ?????? okey.terima kasih taukey.mahu balik sekarang.senang2 kami datang lagi.bye2
uncle : okey.senang2 datang lagi la amoi.amoi pulak dah!I ingat u orang punya,family awet muda.

Sebenarnya,saya dengan ibu baru datang kedai yang sama semalam,beli kain langsir. Tapi dia tak ingat kitorang pun.Pentipu punya apek!!Saja nak laris jualan.Jadi kami decide tuk lupakan puji2an apek tu.Hoho.


sila tengok betul2,adakah kami layak digelar awet muda??
jawapan jujur,TIDAK
* tudung ibu senget benget dikerjakan anak perempuan nya..sorii..hikss! *

4 comments:

nik rosmawati said...

btol..ur mom nampak muda la..mcm adik beradik lak

IzzaH si pari pari said...

huh?

mekaseh nik..
hopefully ibu tak baca
nanti kembang kuncup pulak dia.haha~~

Derus said...

ish..ish..ingt kakak ke xdi..awet muda nie...hehe..:)

IzzaH si pari pari said...

Derus :

hehe..
omak la tu
omak sy ckp Thankyou!(~_^)