♡ izzah ♡: Masuk Tidur,Bawak Segala Kunci Bagai,Letak Bawah Tilam.

Tuesday, July 27, 2010

Masuk Tidur,Bawak Segala Kunci Bagai,Letak Bawah Tilam.

Salam Dearies

Satu menjak, dua menjak ni, saya jadi penakut teramat.Masa nak publish entri ni pun sedang scary da mory.Bukan takut sebarang takut.Eh!apa melalut nih??Maksud saya,bukan takut kat rambut panjang2 berbaju putih bermata merah tuh.Tapi takut kat manusia bertopeng (stoking-kaki-emak-dia) bawak pistol or kerambit yang duk pecah masuk rumah orang.Seremmm seh sebab dia boleh buat apa saja termasuklah bunuh orang!

Nak tahu kenapakah,mengapakah,apakah sebab saya jadi PENTAKOT tiba-tiba?Okey,let me  explain kat u all k.


"Sabtu lepas family saya baru balik kampung lepas buat kenduri.Malam tu masa tidur tiba2 alarm kereta bunyi!Tapi saya tak dengar sebab tidur mati.Sori menipu (^_^).Then,next morning iaitu pagi Ahad ibu bagitahu kat saya kereta kembara tu macam ada sedikit musykil.aik??bunyi ayat pun dah sedikit pelik.Saya tanya ibu kenapakah.Pastu ayah duk menyampuk cakap malam tu alarm kembara bunyi tiba2 and ayah dah check pagi tu,sah bonet what should we call penutup bahagian enjin kereta?? hmm..prefer bonet je la ek!Bahagian bonet depan ternganga cam ada orang nak buat benda tak baik.OMG!Did someone telah ceroboh masuk kat laman kami??Kebetulan sebelum tidur saya ada dengar bunyi pelik,but just assume tu adalah hasil pergerakan si Boolat,kucing belaan kami yang dah miang tuh!Saya tanya ibu pukul berapa bunyi,tapi ibu tak sure cuma tengah sedap2 layan mimpi tiba2 alarm bunyi kuat...Tapi bila dah check betul2,tak ada tanda lain menunjukkan rumah kami dimasuki pencopet."

Hari ni dah Selasa.Dah masuk 2 malam saya tidur ayam.Ayah pulak kat KL.Tinggal lah saya berdua dengan ibu.Takut seh..Dah lah sunyi,nak nak pulak area rumah ni perumahan baru.Still banyak rumah kosong.Nak dijadikan cerita pulak,seberang jalan depan rumah saya tanah lapang.Jalan depan sikit loji air,ada kampung kecil dan keliling?Pokok2 sawit.huh!Kira kalau kene rompak pagi2 buta pon orang tak kan dengar.

Jiran belah kiri Chinese Singapore,jarang ada kat rumah.Kalau dia ada,kami tak takut sangat sebab dia suka bising main mahjung sampai pagi.Belah kanan pulak Melayu,cikgu muda lagi.Pun jarang lekat kat rumah sebab suka balik kampung.Haisyyhh...

Memandangkan kami ni perempuan,jadi langkah pencegahan haruslah mantoopp!Seriusly,saya dan ibu decide untuk membawa segala kunci tidur bersama dan make sure sekalian pintu dan grill2 dikunci before maghrib.Jadi,duduk dalam rumah diam2.Fon masing2 mesti letak kat sebelah bantal incase ada kecurigaan.Pencegahan beb!err..mantap ke idea ni??u all any idea ??..hrmm..terasa lemah la pulak sebab tak khatam karate-do masa sekolah dulu.kui..kui..kui..

waktu kejadian,Kembara terletak di posisi Jip
*ayah saya memang suka tangkap muat camni
kalau lori boleh masuk pun dia nak sumbat jugak!


***sori..entri terpanjang..huhu~~

3 comments:

nuraitul said...

ati ati ye..moga Allah melindungi izzah sekeluarga..amin..

::m!SS edURA hanUM:: said...

bahaya camni izzah
ada jiran sekeliling xpe..nie dah ar sunyikan.tinggal ber2 jer
pe2 pun semoga berada dalam keadaan selamat....

IzzaH si pari pari said...

nuraitul :

mekaseh ye yang..
alhamdullillah,sekarang dah rasa selamat sikit..


edura :

tu la pasal nya
nak tinggal kan ibu sorang2 kat umah pun takut..

anyway,thanx ya dura..