♡ izzah ♡: Sesungguhnya Kau Tak Pernah Jauh

Thursday, August 23, 2012

Sesungguhnya Kau Tak Pernah Jauh

Assalamualaikum

Hasben : sayang..ingat tak dulu masa darjah lima siapa duduk sebelah sayang dalam kelas?
Me       : urmm..masa tu Abu,Ali,Minah dengan Dollah satu group nurul.But not sure
              who's next to me.Why?
Hasben : agak agak ingat tak siapa duduk belakang sayang?
Me       : entah!kalau orang sebelah tak ingat,ni kan pulak orang belakang.Eh!kita satu
              kelas ke?
Hasben : belah kanan sayang Dollah,belah kiri Minah.depan sayang Ali,sebelah dia Joyah.
              kanan dia Jemah.belakang sayang,abang.....tahu?? (berlalu sambil buat muka
              bengang!)

Hasben : cer sayang tengok gambar ni.
Me       : gambar zaman bila ni?hahaha..(Gelak sakan sambil tutup mulut)
Hasben : masa darjah empatlah.cuba cari sayang yang mana..
Me       : eleh.mestilah yang ni.....(menunjuk pada wajah comel dengan penuh keyakinan)
Hasben : hahahaha.salah!gambar sendiri pun tak tahu.awak ingat awak cute ke dulu..
              (sambil tunjuk muka budak perempuan pakai tudung senget benget dengan skaf
              tebal menutup keseluruhan dahi tanpa name-tag)
Me       : hmmmphh!bukanlah..(muka tak puas hati)
Hasben : puan nurul,saya secret admire awak dari darjah empat.saya kenal sangat awak
              yang mana satu.awak paling comot,sememeh.sebab tu sy suka!
Me       : ????

Hasben : sayang..masa form 1 kita satu kelas kan?sayang duduk belakang abang
              dengan nancy kan?
Me       : yek..kenapa? (malas nak layan)
Hasben : ingat tak ada orang pernah cuit hidung sayang masa tu?
Me       : bila masa pulak?tak ingatlah.btw,siapa yang gatal sangat tu cuit2 hidung kita.dah
              kira sexual-harassment tahu.nasib baik kita tak report kat cikgu.
Hasben : err..hmm..abanglah 'pencabul' tu.heee (sambil buat muka tak bersalah)
Me       : adehhh.suami oh suami!


Momen itu mengingatkan saya bahawasanya jodoh saya tak pernah jauh.Sejak sekolah ianya depan mata.Kenapa saya tak pernah sedar?Sedangkan bertahun tahun kami di kelas yang sama.Bertahun juga kami bertentang mata.Bertahun juga suami pendam rasa cinta.ceh!Tu lah.Dulu ada can takmo cakap.Haha

Sungguh,kuasa Allah tak siapa yang tahu...kan?

4 comments:

J u l i a 。.゜✿ said...

suka gile baca entry ni !
semoga berkekalan hingga ke jannah

♡ izzah ♡ said...

thanx jue.same with u n hasben tau.insyaAllah..=)

Ca Cik Duyung said...

wahhhhh..kagum2..dr skola rendah tu..... :) sweetnyer.. :)

♡ izzah ♡ said...

ca cik duyung : kalau dah jodoh..=)