♡ izzah ♡: Raya dan evergreen

Sunday, August 12, 2012

Raya dan evergreen

Assalamualaikum

pergh pergh pergh
pepagi buta dah layan lagu raya kat winamp ni
habis semua lagu raya keluar
dari zaman p ramlee pindah pergi sudirman masuk zaman black-dog-bone sampai mamat exist pergi balik m nasir sampai masuk siti pulak then hujan,semua berdendang bagai nak rak
means?mood raya is on babe!

tapikan.Macam pelik sikit raya tahun ni.

normally lagu raya berkumandang kat radio paling awal pun two-weeks before.Tapi tahun ni,minggu pertama puasa dah ada lagu raya kat hotfm (i am not sure for others,but hotfm truely bersemangat)

iklan raya kat tv pun kureng.Balik balik iklan ni : "janji ditepati.....","saya pilih..saya pilih...saya pilih...mengundi","terima kasih..pahlawanku..".Tak macam dulu dulu,perang iklan raya menjadi jadi.Paling evergreen mestilah petronas.Tiap tiap tahun mesti tunggu.Tak masuk iklan TNB yang pakai helmet parut kelapa dalam renyai hujan.Memang best!

cerita raya?Pun tak meriah.Malam tadi baru tengok cerekarama.Cerita pasal raya but slightly different concept.Still tak dapat mood raya sebab cerita entah apa apa.Adehh.Dulu kalau boleh tiap tiap malam nak tayang drama raya.Daripada yang touching touching sampailah yang gelak pecah perut.Meriah mak jemah buat kuih raya depan tv u....ni tak,cerita raya zaman tok kaduk pun boleh ulang tayang!

hurmm..am I too evergreen sebab suka feeling raya macam orang zaman dulu dulu??

maybe.memanglah puasa tak habis and orang masih berusaha cari lailatul Qadr.dulu pun macam tu juga.tapi iklan raya,lagu raya,cerita raya semua tayang on-time.just nak bagi mood raya tu naik je.tahun ni,kita sambut raya dulu baru merdeka.tapi apa yang saya nampak iklan pasal politik dan kemerdekaan more than raya walau raya puasa cuma berbaki seminggu.can we lupakan seketika hal kenegaraan dan sambut raya macam orang dulu dulu?boleh?


buat anak anak,hargailah jasa ibu bapa ketika mereka masih bernyawa.balik kampung dan pulanglah berhari raya bersama mereka.

touching T___T


5 comments:

pelangi chenta said...

xsuka iklan begitu.terlalu exposekan "janji ditepati"

nurulizzah said...

kan..bukan x suka kerajaan sedia ada,tp agak2lah.hal negara jgn dipolitikkan,x manis.rakyat sekarang makin bijak menilai.x giteww~

nur.vv said...

kerajaan ingat rakyat diorang ni duk bawah tempurung kelapa kot..:P

anyway, now that I view ur blog in desktop version, ok jah, kemas. me gusta hehe.

♥Intan♥ said...

iklan should be universal kan~~

♡ izzah ♡ said...

nur.w ..muchas gracias!

intan ..yup.media memainkan peranan penting untuk keharmonian n kestabilan rakyat.gitew..