♡ izzah ♡: Oppa,Saranghae

Friday, July 30, 2010

Oppa,Saranghae

Salam Readers~~


Happy gilak hari ni!Sekian lama saya cari,akhirnya dapat juga..Nak tahu apa dia??Nah!

Website khusus untuk belajar bahasa Korea
kelik kat link yaa

Seronoknya!masa kat UPm tak sempat ambik kelas bahasa tambahan. Sekarang saya nak belajar dari rumah je.Even at the end saya tak sehebat mereka yang keluar dari formal korean languages class,at least tak adalah saya ketawa bila tengok Han Ji Eun menangis!*hal ini terjadi setiap kali saya tengok korean series without subtitle.hehe

Oppa - biasanya digelar kepada lelaki muda yang lebih tua sebagai rasa hormat,boleh juga digunakan sebagai rasa hormat kepada kekasih hati

Saranghae - i love u la beb!wajib tahu words ni dulu sebagai mukadimah.ehehee

Selama ni mencari mesti ada yang tak kena.Webpage tak jalan la,wording terabur la,bahasa tak complete la,macam2 lagi la..Tapi yang ni saya tersangat sure ianya almost complete plus easy peasy sebab website kemas,bahasa mudah difahami and wording korea semuanya sama macam yang saya dengar kat sinetron diorang.Besh2!!

*saya tahu mesti ada yang baca entri ni dengan senyum sinis,orang dah belajar lama kau baru nak merangkak..
Jawapan saya mudah,"ada aku kesah?!"hee~~

nak tengok drama and movie korea??

2 comments:

::m!SS edURA hanUM:: said...

pasni leh bagi "i luv u" dlm bahasa korea lak

IzzaH si pari pari said...

Edura :

hihi..buleh sangat~~